Om Skolelodden

Om Skolelodden

 

 

Der har gennem flere år været stor efterspørgsel på byggegrunde i Lejre By. Den nye udstykning af helårsgrunde på Skolelodden i den sydlige del af Lejre, vil kunne imødekomme noget af dette behov. Udstykningen ligger perfekt mellem fredede diger og eksisterende beplantning. Mod vest ligger fredet fællesareal samt Lavringe Å, der bugter sig forbi.

 

Den smalle matrikel langs Møllerjorden og Lønspjæld er fra slutningen af 1700-tallet nævnt som Skoleholderens jorder. Jordlodden hørte til skolen, der lå Rorupvej 23, der i mere end 200 år fungere som skole. Derfor kom dette jordlod til at hedde Skolelodden. Udstykningen er en del af Lokalplan LK41 for Valdemarsgård og selve Valdemarsgård ligger ved gadekæret i Højby.

LEJRE BY

 

Byggegrundenes beliggenhed er både naturskøn og bynær. Lejre ligger 10 km sydvest for Roskilde. Der er gode togforbindelser til og fra Lejre; det tager under 10 min. til Roskilde og ca. 25 min. til Københavns Hovedbanegård.

 

Lejre har alt: Gode dagligvarerbutikker, velfungerende skole (0.-9. klasse), børnehaver, skovbørnehave og kærlige dagplejere. Sportshal, tennisbaner, golfbane og ikke mindst kulturhuset Domus Felix, som har mange årlige arrangementer fx fastelavn, Sankt Hans fest, fællesspisning, intimkoncerter og udstillinger.

 

Her er et overflødighedshorn af kulturelle, historiske og naturmæssige oplevelser, som kun bliver bedre, når man selv bor der. Lejre byder på dejlig natur, som er enestående i Danmark. Nyd skov, søer og marker og lad dig fortrylle af naturen i Lejre. Der er mange smukke naturområder, som lokker på alle årstider. Find f.eks. bær, svampe og andet godt i skovene eller sejl en tur på Roskilde Fjord og få en stor fangst på krogen. Er man historisk interesseret, ligger Sagnlandet lige i nærheden med aktiviteter, seværdigheder, natur- og kulturoplevelser fra vikinge- og oldtiden. Umiddelbart op til Lejre By ligger Ledreborg Gods og skov, hvor der er offentlig adgang til den store slotspark samt mange forskellige udstillinger og slotkoncerter.

 

Lejre har, med andre ord, rigtig meget at byde på.

LOKALPLANEN

 

Det er lokalplanens formål at skabe bæredygtig byudvikling og derved udvide mod syd.

Samtidig skal lokalplanen sikre, at bebyggelsen passes bedst muligt ind i landskabet og de gennemgående stisystemer og grønne korridorer føres igennem til det nye boligområde.

 

BEBYGGELSEN

 

Skolelodden udstykkes i 11 grunde, hvor der kan bebygges i højest en etage (med enkelte undtagelser).

 

Lokalplanforslaget indeholder detaljerede retningslinjer om en række forhold vedrørende bebyggelsen og den udformning.


Åbningstider kontor

Mandag - torsdag: kl. 10-17

Fredag: kl. 10-13

Søndag kl. 10-12

Salgsmateriale

Kontakt os for yderligere salgsmateriale Her

Ejendomsmægler

home Roskilde City

Ringstedgade 32

4000 Roskilde

 

Tlf: 46 37 22 00

Mobil: 40 15 14 69

roskildecity@home.dk

Spred budskabet

Del siden med dine venner og kontakter på diverse sociale medier.

Copyright © All Rights Reserved